onsdag 19 november 2008

Årets julklapp 2008

Alltsedan 1988 utses i Sverige varje år - årets julklapp. Det är Handels utredningsinstitut som utser en aktuell sak, eller som i år för första gången, en upplevelse. Det är inte vad som helst som slumpmässigt väljs som årets julklapp utan den måste uppfylla vissa kriterier. Årets julklapp ska vara en nyhet eller ha ett nyväckt intresse för det år som snart är till ända och det ska på något sätt representera samtiden. Produkten eller tjänsten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal.

Utifrån ovanstående kriterier tycker jag att en upplevelse är ett alldeles ypperligt val. Även det faktum att det handlar om just en upplevelse och inte ännu en elektronisk pryl gör mig extra positivt inställd. Jag kan för en gångs skull tänka mig att köpa årets julklapp till någon. Och skulle också bli glad över att få en.

Jag har nämnt några upplevelsepresenter tidigare i här, exempelvis chokladprovning och vår 40-årspresent till brorsan - en deckarhelg på Halltorpsgästgiveri, (vilket jag kan meddela blev mycket uppskattat).

Jag kan tänka mig båda dessa upplevelser. Att i lugn och ro få smaka utvalda chokladsorter och få veta lite mer om ämnet choklad och även att göra något ovanligt som att anordna eller delta i en temafest. Det senare kräver ju lite mer förberedelser men kan vara både kul och lite utmanande. En annan variant kan ju vara att man håller sig till chokladen och i lugn och ro sitter och mumsar på väl utvalda chokladsorter. Medan några andra spelar upp ett spännande mordmysterium - så roar man sig kungligt med att gissa på spännande mordgåtor som spelas upp. Tror det är ungefär så, det hela utspelar sig på Halltorps gästgiveri, förutom att då spisar man även en delikat fyrarätters middag.

För att återgå till ämnet choklad och provning av de gudagoda smakupplevelser som den ger upphov till. Team Winemaster är ett företag som erbjuder chokladprovning med passande drycker till.

För att bara nämna några exempel; Vad sägs om fatlagrad Fransk rom, en Amerikansk fyllig Zinfandel och ett gott starkvin - tillsammans med tryffelbollar, Colombiansk choklad, mjölkchoklad och andra spännande chokladsorter. Som man kan läsa på deras hemsida; "Vi ger er tipsen om hur man får en lyckad helkväll i chokladens tecken." I mitt tycke en ganska oemotståndlig julklapp eller present.

En annan närbesläktad upplevelsepresent som även den erbjuds av Team Winemaster, är vinprovning. Att välja på förutom "vanlig" vinprovning är nybörjarprovningar, dvs vinprovning för nybörjare samt champagneprovningar!

Presentkort till vinprovning - ge bort årets julklapp, en upplevelse


Till både chokladprovningen och vinprovningen kan du köpa ett presentkort att ge bort. Enkelt, smidigt och snyggt!

Det speciella och värdefulla med en upplevelsepresent är ju de roliga minnen som skapas genom alla nya upplevelser och kunskaper som man får ta del av.

En annan upplevelsepresent, en något mer äventyrlig sådan (smaken är ju trots allt mycket olika) är flygupplevelser! Ge bort eller önska en lufttur lite utöver det vanliga. Beroende på budget kan det handla om allt ifrån en rundtur över din stad till en halvtimme med stridsflygplanet L39 eller för den som känner sig ovanligt rik en tur till rymdens början och tillbaka med utgångspunkt någonstans i Ryssland (i runda slängar 3-400 000 SEK). Kanske inte aktuellt just i år, men bra att veta att det finns alternativ. ;)

Svårt att välja - ja lite! Personligen skulla jag kunna rada upp hur många upplevelser som helst som jag skulle önska mig i julklapp! Och, som jag brukar säga, det ena utesluter ju inte det andra. Även mer "vanliga" julklappar är ju självklart uppskattade!

Vilka upplevelser skulle du föredra om du fick önska precis vad som helst av jultomten?

måndag 17 november 2008

Snygga klockor

Snygga klockor och vackra fickur är fina presenter, både till sig själv och till någon som uppskattar något vackert och samtidigt praktiskt.

Jag har hittat tre fina butiker som säljer klockor och lite beroende på vilken klocka man är ute efter kan man välja rätt butik. Hos uret.se hittar du många snygga klockor i ett flertal både vanliga och ovanliga märken. Både billiga men ändock snygga modeller och dyrare klockor som Rolex, Breitling och Heuer.

Urtid är en annan klockbutik som har specialiserat sig på fina mekaniska klockor. På webbplatsen kan man läsa att ägaren till ett mekaniskt armbandsur får inte bara en liten miljövänlig och fantastisk minimaskin som håller reda på tiden, utan får också en kär vän för för hela livet, kanske över generationer.

Butik numero tre är Ovanliga klockor, en butik som har många specialiteter när det gäller just klockor. Vackra fickur med olika motiv är en specialare och praktiska snygga sköterskeur (också kallade sjuksköterskeklockor eller vårdklockor) en annan. Dessa klockor passar perfekt vid olika tillfällen i livet; examen, 50-års-presenten och de andra födelsedagarna.

torsdag 13 november 2008

Presentbutiken på Öland

Rosett Inside Outside är presentbutiken på Öland där du hittar allt du behöver. Du hittar vackra fruktfat,fruktskål,kakfat,stengods,vinkaraff och en hel del andra vackra ting.

Butiken ligger i Färjestaden på Öland, så du kan handla här eller ta en sväng förbi butiken på semestern. Produkterna kommer dels från hantverkare på Öland och samt genom resor till exempelvis Bali, Bangkok och de flesta av våra Europeiska länder vid Medelhavet som idéer till detta företag.

Ett exempel på ett riktigt snyggt kakfat är detta:



Det går ju säkert använda även som fruktfat om man tycker det.

Ett annat exemepel är denna tjusiga vinkaraff :



Titta in i butiken för ännu fler vackra ting!
 
Blogglista.se
Bloggtoppen.se